Het is alweer bijna een jaar geleden dat we zijn gestart met de ontwikkeling van de 'Become a virtual Groninger' game. De game is bedoeld om internationale studenten, juist ook tijdens de pandemie, aan de stad Groningen te binden. Hoe laat je ze op duizenden kilometers afstand kennismaken met de binnenstad, het normaal gesproken bruisende nachtleven en het leven als student in Groningen? Een virtuele game past beter dan ooit in deze tijd.
Virtuele kennismaking met Stad
Inmiddels een jaar later kunnen studenten van over de hele wereld kennismaken met Groningen door een virtuele stadstour te maken. Op deze manier ontdekken ze Groningen vanuit hun luie stoel. De game bleek een groot succes: inmiddels hebben spelers van over de hele wereld in zo’n 372.000 sessies de stad ontdekt. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen door. Om de game nog beter te maken, willen we meer inzicht in de populariteit van de afzonderlijke levels en locaties. Daarom krijgt ieder level een eigen URL pagina, zo kunnen we beter zien hoe de afzonderlijke pagina's scoren. Ook willen we de spelers een idee geven van waar ze zich begeven in de virtuele stad. Daarom kunnen spelers vanaf medio april vanuit de plattegrond naar een specifieke locatie navigeren. Zo kunnen ze zich vrijer door de game bewegen en hoeven ze niet de volgorde van de levels aan te houden. Op die manier kunnen ze zelfs 's ochtends vroeg een kijkje nemen in het nachtleven.
Virtueel paspoort
Spelers die de game spelen maken kan op een prijs. Om daarop kans te maken, moeten de spelers alle afzonderlijke levels doorlopen. Alleen zo kunnen ze het codewoord vinden en maken ze kans op de prijs: een virtueel ‘paspoort’ waarmee ze, eenmaal in de stad, hun Groninger survivalpakket kunnen afhalen bij de Groningen Store.
Last but not least: spelers kunnen straks ook hun favoriete locaties opslaan en naar zichzelf mailen. Zo hebben ze bij aankomst al een eigen stadsgids met favoriete hotspots, die ze in real-life kunnen bezoeken.
Platform game.groningen.nl
De game is te vinden op de website game.groningen.nl, waar bezoekers het spel in de browser kunnen spelen. De internationale studenten worden via berichten op sociale media naar de pagina gestuurd. Daarnaast wordt het spel onder de aandacht gebracht van studenten die zich al hebben ingeschreven bij de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.