Groningen bedankt omliggende steden voor opvangen bezoekers

Steun van Assen, Leeuwarden en Zwolle tijdens de ringwegwerkzaamheden was onmisbaar

Met de voltooiing van de ringweg van Groningen sluit de stad een belangrijke periode af. Jaren van intensieve werkzaamheden hebben hun vruchten afgeworpen. De stad is nog beter bereikbaar voor iedereen binnen en buiten de provincie. Het is een project waar de Groningers enorm trots op zijn en waarvan ze weten dat het de stad en regio veel goeds zal brengen.

“Tijdens de jarenlange werkzaamheden aan onze ringweg hebben we veel steun ervaren van onze naburige steden Assen, Leeuwarden en Zwolle.”, aldus Eric Bos van Groningen City Club. “Zij hebben een aanzienlijke hoeveelheid bezoekers opgevangen en daar is Groningen ze ontzettend dankbaar voor. Dankzij de inzet en gastvrijheid van deze steden hebben mensen de schoonheid van het Noorden kunnen ontdekken, terwijl Groningen tijdelijk minder toegankelijk was.” De Groningers begrijpen dat het opvangen van deze extra bezoekers niet zonder uitdagingen is geweest. Des te meer waarderen zij de bereidheid van de steden om deze verantwoordelijke taak op zich te nemen. Het heeft Groningen in staat gesteld om met vertrouwen aan de ringweg te werken, wetende dat bezoekers in goede handen waren.

Nu de ringweg van Groningen volledig operationeel is, is de stad klaar om het stokje weer over te nemen. Eric: “We kijken ernaar uit om alle bezoekers opnieuw in onze prachtige stad te verwelkomen. Een stad die bekend staat om haar levendige cultuur, historische charme en gezellige binnenstad en die nu nog mooier is dankzij de vernieuwde Grote Markt. Nogmaals, onze oprechte dank aan Assen, Leeuwarden en Zwolle voor hun steun en samenwerking tijdens deze periode.”

Groningen nodigt bewoners en bezoekers van de omliggende steden uit om vooral ook een bezoek aan de stad te brengen. Lukt het niet om op korte termijn te komen, dan is er geen reden tot ‘fear of missing out’. Ook in de komende maanden is er genoeg te doen en te beleven in de stad. Het hoogtepunt van het jaar is het unieke, sprookjesachtige Wintergoud, de winterprogrammering van de stad. Advies is wel om spoedig een verblijf te boeken, in verband met de te verwachten drukte.